Allt vanligare med peer-to-business

Att använda sparkonton för att spara pengar är mycket säkert. Men det ger generellt mycket låg avkastning. Kanske är det just detta som gjort att intresset för så kallade peer-to-business lån har ökat rejält i Sverige. En annan orsak kan vara att allt fler experter pekar på en bostadsbubbla och att börsen är mycket högt värderad. Allt fler sig då om efter alternativa investeringsmöjligheter vilket peer-to-business är.

Ett företag som förmedlar dessa lån är Toborrow. De fungerar som en mellanhand mellan de företag som vill låna pengar och de privatpersoner (samt företag) som är beredda att låna ut. På Toborrows hemsida går det att läsa om företag som är i behov av pengar och valt att gå denna väg för lån istället för genom en klassisk bank. Orsaken kan mycket väl vara att de fått nej hos banker och därmed söker andra finansieringsmöjligheter.

Företagen presenterar sin affärsverksamhet och nämner hur mycket man behöver låna. De som vill låna ut pengar kan göra detta från mycket små belopp upp till betydligt större. Man behöver alltså inte ensam vara finansiär på hela lånet.

Den stora fördelen med dessa lån är räntan. Det är inte ovanligt med en årsränta på 5-10% även det också förekommer ännu högre räntesatser. De som lånar ut sina pengar får därmed hög avkastning. Däremot måste man vara införstådd med att det finns en viss risk.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen