Att hyra eller köpa företagets nya lokaler

Att göra valet att flytta sitt företag till lokaler som passar företagets nuvarande behov kan ibland vara ett svårt beslut att fatta. Ska du köpa en ny lokal eller ska du hyra? Vare sig om det handlar om att uppgradera till större lokaler eller att flytta till mindre lokaler så bör du fundera på var du vill ha lokalen. Detta styrs givetvis en hel del av vilken typ av företag du har. Är det en butik bör den självklart ligga i ett område där det rör sig mycket folk och där målgruppen för vad du säljer finns representerade.

Vilket är det bättre alternativet

Det brukar oftast rekommenderas att hyra lokaler snarare än att köpa lokaler direkt. Det finns ett par olika anledningar till detta, den mest självklara är att ditt företag inte behöver investera en stor summa pengar som istället kan vara rörelsekapital i företaget. Det blir även lättare om företaget måste flytta igen eftersom det inte krävs att du måste hitta en köpare för att få loss de bundna pengarna.

Att hyra lokal kan ge mer flexibilitet

Om du väljer att hyra en lokal så ger det större flexibilitet till ditt företag än om du väljer att köpa en lokal. Ett företag som är relativt ungt växer ännu och kan behöva byta lokal efter endast ett år eller två om det går tillräckligt bra. Med tanke på att mycket sker över nätet idag kan det kännas onödigt att betala dyra lokalhyror centralt om inte behovet finns. Då kan det vara bättre att utlokalisera företaget och spara in pengar som kan användas till annat inom företaget.

Inte bara lokaler som hyrs

Eftersom samhället och företagande strävar efter flexiblare lösningar så är det inte bara lokaler som hyrs idag utan även personal. Det gör att företaget inte blir stående med dyra personalkostnader vid mindre produktion och samtidigt är det lätt att öka upp personalstyrkan när det blir toppar.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen