Att skaffa sig en mentor

Att skaffa sig en mentor inom näringslivet kan ge många fördelar och förbättra dig som VD, chef eller vilken position du besitter inom företaget. Det kan vara skönt att bolla idéer med en person som har mer erfarenhet än vad du själv har.

Vad man bör fundera över innan man kollar upp detta med mentorskap är vad vill man med det hela, vilken typ av mentor är man i behov av. Det finns mentorsprogram på nätet som kan vara av intresse. att Har du suttit i din position en kortare period så kanske du är i behov av en sorts mentor, har du funnits i rollen ett tag så kanske det ser annorlunda ut vilken typ av mentor du är i behov av.

Som VD och chef så kan det ibland vara bra att kunna ta upp saker och ting som bekymrar en. Men också att kunna utvecklas som person inom den roll man har i ett företag. Att skaffa sig en mentor kan innebära att man stärks både som person och i sin yrkesroll.

Att få en god relation med sin mentor kan hjälpa dig mycket, då dennes erfarenheter och unika kunskaper kan hjälpa dig med många av dina frågeställningar som du har. Ett av de viktigaste egenskaperna som en mentor bör ha är att lyssna på vad du har för frågeställningar och vad du vill med mentorskapet.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen