Att ta betalt som egen företagare

Att driva eget kommer med många olika utmaningar, både stora och små. En mindre men väldigt betydelsefull är att veta hur man ska ta betalt.

Från företag till företag kan detta självfallet variera ganska stort. Driver man till exempel en restaurang står ju priset på menyn och få om några skulle nog få för sig att börja förhandla om det. Allt man behöver utöver det är ett lämpligt kassasystem. Men när man säljer exempelvis tjänster kan det ofta vara en helt annan utmaning.

En sak många inte lär sig tidigt nog är att det är professionellt att skicka en faktura samma dag som jobbet avslutas. En del nya företagare känner att det är nästan desperat att göra detta, men det är inte så det uppfattas av andra professionella människor. En sen faktura kan ofta uppfattas som mer irriterande än en som kommer direkt.

Att ta betalt för sin kunskap och expertis är något alla bör ta på allvar. Det kan alltid finnas de som är billigare, men har man goda anledningar till varför man är dyrare finns det alltid de som är redo att betala för kvalitet. Att sänka sitt pris kan många gånger vara att underminera sitt eget värde, vilket knappast är vägen till framgång.

Många företagare börjar också med uppfattningen om att man måste tacka ja till varje erbjudande som dyker upp. Men att sätta sina egna gränser är väldigt viktigt och ingen ska behöva ta sig an kunder som ställer väldigt höga krav och samtidigt betala under priser och/eller för sent.

I alla områden där kreativitet är en faktor finns de alltid de som försöker att få en att jobba gratis för att få uppmärksamhet på ett sätt eller annat. Men det är viktigt att inte falla för dessa repliker. Är man bra på något ska man inte gör det gratis.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen