Avveckla ditt företag

Det finns mycket att läsa om hur det går till att starta eget, men hur gör jag när jag snabbt vill avveckla mitt aktiebolag? Det tog bara en dag att starta det, så det är väl bara att avregistrera det?

Så enkelt är det tyvärr inte. Det finns omfattande regler för hur du avvecklar ett företag och du kan under en tid få fortsätta att göra årsredovisningar och deklarationer innan Bolagsverket anser att du inte längre är ansvarig för företaget. Men det finns ett enklare sätt - sälj ditt aktiebolag och få ut dina pengar direkt. Dessutom kan du lämna allt bakom dig och börja se framåt.

Hur går det till?

Enligt fakta som du hittar online så är det en snabb och enkel process:

  1. Ta kontakt med en aktör som är specialiserad på att avveckla företag. De behöver din resultat- och balansrapport. Detta för att kunna se hur du ligger till finansiellt och på så sätt bedöma företagets ekonomiska ställning. Om du inte kan få fram en sådan skickar du över en årsredovisning och/eller företagets organisationsnummer.
  2. Offert. Så snart den finansiella ställningen är bedömd får du en offert på den totala kostnaden för att avveckla ditt företag.
  3. Generalfullmakt och köpeavtal. När du har accepterat offerten behöver ditt ombud dessa handlingar undertecknade för att kunna företräda företaget och senare överlåta det.
  4. Skicka över handlingar. Nu skickar du över de avtal och andra handlingar som ombudet begärde när du fick offerten.
  5. Avslut. När alla handlingar är överlämnade och materialet är komplett så skrivs köpeavtal och du får din köpeskilling direkt. Bolaget sätts sedan i frivillig likvidation under sex månader för att okända långivare och andra borgenärer ska ha chans att få ut sina pengar. Det berör dock inte dig: i och med att du fått köpeskillingen har köparen övertagit allt juridiskt ansvar.

Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen