Detta bör du veta innan du börjar fondspara

Om du inte har börjat fondspara än kan det vara god tid att börja. Det är dock viktigt att se till att du har koll på läget innan du ger dig in i vad som annars kan vara en enda stor fonddjungel. Innan du börjar investera i fonder är det givetvis viktigt att du bestämt dig för vilken typ av fonder du ska investera i.

När du kommit fram till det är det dags att hitta en eller flera fonder som är bra att investera i. Se till att kolla upp fondförvaltaren, betyg på fonden och avgifter innan du börjar sätta dina sparpengar i fonden. Kolla noggrant upp fondens historik, den behöver nödvändigtvis inte spegla hur framtiden kommer se ut men om den har en positiv, uppåtgående trend så kommer den förmodligen hålla i sig – för att till slut vända. Det är då du ska vara beredd på att sälja för att få så hög vinst som möjligt. Kom ihåg att köpa billigt och sälja dyrt!

Det du främst ska fundera över innan du börjar fondspara är om du verkligen har råd att satsa pengarna och eventuellt förlora dem. Det kan låta som en gammal klyscha men du tar alltid en risk när du börjar placera pengar i fonder. Du riskerar att förlora pengar, men till skillnad från till exempel spelande av olika slag har du både statistik och historik på din sida – så det är större chans att pengarna kommer att vinnas än att försvinna. Ha dock alltid konsekvenserna i åtanke innan du börjar fondspara!


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen