Ett liv som skogsägare

Sverige är ett land rikt på skog och har varit så under en väldigt lång tid. I generationer så har skogsbruket varit en av de viktigaste inkomstkällorna i landet.Ofta i samband med ett jordbruk så fans det skog med i bilden och även fast jordbruken blivit färre så finns ju skogen kvar och blivit skogsbruksfastigheter.

Att leva ett liv som skogsägare skiljer sig inte så mycket från annat bruk av jord och mark. Att till den fastighet som man äger har tillgång till skog av olik storlek är som att driva vilket företag som helst. Man tar hand om sin skog på bästa sätt och säljer av när det är dags, kan man beskriva i korta drag.

Har man mycket skog så kanske man är i behov av skogsmaskiner och då är det Komatsu Forest som man i första hand ska kontakta. maskiner som är anpassade för skogsarbete är ett måste om det är mycket skog som ska tas om hand. Det kan även finnas möjlighet att utföra arbete åt andra mindre skogsägare när de behöver hjälp.

Den företagsform som är vanligast för en skogsägare är enskild firma men du kan driva företaget i vilken form som du önskar och anser passar bäst. Även om du har skog så kan du ha ett arbete vid sidan som kanske drar in mer regelbunden inkomst. Var noga att skilja din privata ekonomi och företagets så det inte blir några konstigheter. Kolla upp via Skatteverket vad som gäller för att driva ett skogsbruk.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen