Företag med nya innovationer

Ibland så hajar man till så där för att man får läsa om någon ny innovation som man känner att den skulle jag vilja ha kommit på. Känns det igen, framförallt om man håller på med uppfinningar och lösningar så kan man känna en uns av avundsjuka med vissa innovationer.

Ett företag som kommit fram med en fantastisk lösning är företaget Parans, här använder man sig av solens ljus för att belysa inomhus i fastigheter. Där det kan vara svårt att få in dagsljus så kan man med enkel fiberoptik och armaturer få in solen stråla att lysa upp det mörkaste rum. Vi mår bra av solljus och skulle fler använda sig av detta så kanske alla skulle vi må lite bättre.

Genom solfångare på taket som följer solens gång så tas den tillvara på ett smart sätt och transporteras i fiberoptik in i byggnader. Det kan gå så djupt som 30 våningar, ungefär hundra meter ner. Med hjälp av hybridarmaturer så kan man dygnet runt belysa platser i byggnader. Dagtid så används solen och när solen inte är framme så tar en LED belysning över, energibesparande om något.

Hur framtiden kommer att se ut ska bli spännande att se, vi är tvugna att spara på de resurser vi har och nya innovationer är ett måste för att vår värld ska överleva. Parans är ett prakt exempel på hur man ska göra och utveckla spännande lösningar som hjälper vår natur på traven. Är du en av dessa som sitter på en massa bra idéer, lämna inget i din byrålåda utan ta fram det. Kan bli vår nästa stora innovation.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen