HR är även för mindre företag

Det är lätt att tro att endast stora företag behöver spendera mycket tid och resurser på personalarbete, och medan det absolut är sant att detta blir ett större och viktigare arbeta ju större ett företag blir, betyder det inte att det inte också är viktigt för företag med betydligt färre anställda.

I slutändan är det ju ingen skillnad på personalen i ett stort eller litet företag, det är ju bara antalet som verkligen skiljer sig. Människor är människor och på en arbetsplats har de behov även om de jobbar på ett mindre företag. Man kan helt klart argumentera att små företag kan tjäna stort på att ha sina egna HR-lösningar. Det betyder inte att de måste ha en hel HR-avdelning för att kunna hantera detta. Man kan lika gärna ta hjälp utifrån från separata firmor som kan erbjuda lösningar på hel- såväl som deltid. 

Ett område där små företag står att förlora en hel del är till exempel vid felrekryteringar. Det är då ofta hundratusentalskronor som står på spel. Men genom att ha ett strukturat sätt att arbeta även vid rekryteringar så kan man många gånger bespara sig dessa pengar. Detta är bara en sak som HR kan bistå med på ett företag. 

Kontinuerligt arbete kan även leda till högre upplevd trivsel hos de anställda, något som faktiskt kan minska sjukfrånvaron. Men allt hänger på att arbetsgivaren visar att de kan ta hand om sina anställda och ge dem det de behöver. 

Bristande kunskap hos arbetsgivare leder inte lika många gånger till stora framgångar i personalarbetet. Ett bra exempel är utvecklingssamtal. Detta är något som genomförs på de flesta arbetsplatser, men har man inte något tydligt mål med det eller vet vilka frågor som är viktiga blir det inte mycket mer än slöseri med tid där inget konkret eller givande dyker upp.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen