Hur effektiviserar man?

Vi skrev tidigare om att man tjänar in pengar om man effektiviserar företag. Men vilka metoder finns det för effektivisera och vad kan ni börja med redan idag för att få företaget att bli bättre?

Sammanställ hela produktionen

Skriv upp en karta över vilka steg som tas, även hur små, från och med att en kund beställer något till dess att kunden fått varan. Skriv även upp hur lång tid varje steg tar. När man kan se produktionen i ett större perspektiv kan man enklare se om det finns några flaskhalsar eller trånga sektioner. Det är då man ser om man behöver byta leveranssätt, omorganisera en avdelning eller fördjupa sig mer i nån sektion där det uppenbarligen är problem. 

Ta in konsulter

Det finns en del företag som specialiserar sig på att ta fram lösningar för andra företag. Lösningar kan vara allt från ett statisitkprogram till ett helt nytt IT-system som drar ned på ledtider. 

När man tar in konsulter finns det två startpunkter: ta in specilister som kan lokalisera vilka problem som ni har och sedan komma fram till en lösning, eller så kan man presentera det problem man har hittat och se hur de kan lösa det. Vid det andra alternativ sparar man in många konsulttimmar men då måste det finnas tid och engagemang hos personalen att gör en genomgång av företagets struktur och hitta dessa problem. Och det är inte alltid som man klarar av det. 


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen