Lyckas med rekrytering


Att anställa nya medarbetare kan vara ett slitigt och tidskrävande jobb. Samtidigt är det nödvändigt att resultatet blir fullständigt tillfredsställande för att företaget ska må bra och alla inblandade trivs. Om man väljer att outsourca rekryteringen till en rekryteringsfirma så slipper man göra grovjobbet, men då måste man se till att hyra in en firma som är seriös, effektiv och prisvärd.

Rekrytera själv

I ett litet företag, eller om man ska tillsätta en väldigt specifik position, kan man vilja utföra rekryteringen på egen hand. Det innebär mer jobb än om man väljer att anlita en firma, men det går definitivt att göra bra rekryteringar själv. Somliga intervjuar och väljer sedan på magkänsla, medan andra föredrar att titta på utbildning, tidigare erfarenhet och personliga brev, eller göra tester. Viktigt att tänka på är vad den potentiella nya medarbetaren kan tillföra till företaget i framtiden.

Anlita rekryteringsfirma

Det finns många kompetenta firmor att välja på om man vill ha hjälp med sin rekrytering. Processen kostar mer pengar, men man sparar tid när man överlåter rekryteringen till någon med mer erfarenhet. En seriös firma gör en ordentlig analys av företaget, dess mål och vilka funktioner den nya medarbetaren ska fylla, för att sedan söka igenom sina nätverk på jakt efter passande kandidater. Oavsett vilken position man söker, och vilka krav man har på sina medarbetare, så finns det en rekryteringsfirma som kan erbjuda sina tjänster.

Viktigt att tänka på

För att göra bra rekryteringar krävs mycket tid och omsorg. En slarvig rekryteringsprocess kan leda till att de bästa rekryterna faller bort, och företaget får dras med någon som är mindre lämpad för jobbet. Låt det ta tid och konsultera gärna med andra. Ibland kan magkänsla och intuition vara goda guider, men låt alltid logik och fakta ha sista ordet.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen