Planera hela rekryteringsprocessen

Rekrytering är ofta en lång process med flera viktiga steg. Att veta exakt vilka steg som är inkluderade och hur man hanterar var och en kommer alltid att öka chansen för en smidigare process. Här följer några användbara tips om hur man kan planera rekryteringen från början till slut.

Kravprofil

Att ta fram en detaljerad kravprofil för jobbet är alltid det första steget man bör ta. Detta betyder att man har en så när som komplett bild av vad som krävs för jobbet och vilka arbetsuppgifterna är. Med denna kunskap kommer man mycket tydligare kunna kommunicera rätt information till alla som söker positionen.

Jobbannonsen

Att skriva en bra jobbannons är inte något som sker helt automatiskt. Det gäller att kunna formulera den både koncist och informativt. Samtidigt ska den också kunna väcka intresset hos de rätta kandidaterna. Annonsen bör inkludera en kort men ändå utförlig beskrivning av både positionen och företaget.

Granska CV:n

När jobbannonsen tagit sig ut är det bara att vänta på att CV:n ska börja komma in. Med lite erfarenhet kan man ofta säga på ett ungefär hur många potentiella sökande man kan få till en position. Men det är lika bra att förbereda sig för många och sätta tid åt sidan för att verkligen gå igenom CV:na ordentligt.

Intervju & tester

Intervjun är det mest använda verktyget för att ta in de som verkar ha potential och få en djupare förståelse för den som individer. Men det är inte det enda verktyget man kan använda sig av. I vissa arbetet kan det exempelvis vara aktuellt med ett arbetsprov för att få mer konkret information att gå på. I andra fall kan det vara värt att ge kandidaterna ett begåvningstest för att se hur de ställs mot varandra.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen