Säkerhet på kontoret

Ett säkert kontor betyder mycket för alla som arbetar där. Att uppnå detta betyder dock en hel del arbete i många olika områden. Här tittar vi närmare på vilka områden man bör se över för att ge alla anställda ett kontor där de kan arbeta säkert.

Olyckor

Olyckor kan hända i alla typer av miljöer, och medan man inte behöver tänka på säkerhetsutrustning som hårdhattar för att skydda sin anställda, finns det andra områden man absolut måste förbereda sig för. Ett av de kanske viktigaste säkerhetsåtgärderna man kan ta är att se till att personerna som jobbar på kontoret vet hur man ska agera vid en olyckssituation. För att främja detta kan man bland annat sätta upp informationsaffischer som beskriver till exempel första hjälpen och liknande, något man lätt hittar online.

Ergonomi

För att inte kontorsarbetare ska ta ska av sitt arbete är ergonomi en mycket viktig säkerhetsåtgärd. Detta är ett område där det finns en mängd forskning som gjorts och fortsätter att göras. Det gäller att ta del av den information som finns tillgänglig för att kunna skapa en arbetsplats där samspelet mellan människor och omgivningen inte blir en bidragande faktor till skador av olika slag. Titta på alla platser där man kan tänkas sitta eller stå för att arbeta och vilka ställningar man naturligt hamnar i för att bättre vägleda vad man behöver tillämpa mer ergonomiskt tänkande.

Brand

Bränder är en av de farligaste situationerna man kan hamna i, både hemma och på arbetsplatsen. I dessa situationer gäller det att ha tillförlitliga handlingsplaner och säkerhetsutrustning på plats. Detta börjar så klart med enkla saker som brandvarnare, men det ska även finnas brandsläckare och brandfiltar till hands. Kontoret måste också ha plan för utrymning av lokalen om en större brand uppstår. I detta arbeta är det bra att ta hjälp av experter för att säkra arbetsplatsen.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen