Säkerhet vid digital ECM-lösning

När man köper molntjänster som till exempel ECM-lösningar så vill man givetvis att den information som finns ska behandlas på ett säkert och korrekt sätt och det är viktigt att man samarbetar med ett företag som har goda referenser inom det området. 

Det är ofta sekretessbelagda dokument och känslig information som ska hanteras och det är viktigt att dessa inte hamnar i fel händer. Företaget får heller aldrig förändra något som inte är beställt av dig som kund. Det ska regelbundet göras godkända säkerhetskontroller, dessutom bör företaget du anlitar ha en säker övergång av data till dig även om du väljer att avsluta samarbetet. 

Se även till att de har en stabil åtkomstsäkerhet så att endast rätt person har tillgång till det material de behöver så att inte obehöriga kan komma åt känsliga uppgifter. Ett sätt är att använda sig av e-legitimation eller så ser man till att bara vissa IP adresser är tillåtna för ditt material. Företaget du anlitar ska också hela tiden ha ett proaktivt arbete för att se till att förhindra all obehörig åtkomst till systemet.

Företaget som tillhandahåller molntjänsterna bör givetvis också ha en säker driftsmiljö om något oförutsett skulle inträffa. Det är en fördel om deras produktion och system finns i två olika lokaler förutom de backuper som görs för att helt undvika driftsuppehåll vid eventuell katastrof.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen