Spara i blandfonder

Är du nyfiken på hur det fungerar att spara i blandfonder? Läs då vidare och ta reda om detta är en investeringsform som passar just dig!

När du börjar spara i så kallade blandfonder placerar du bland annat dina pengar i räntebärande papper som aktier. Detta ger en högre avkastning på lång sikt om man jämför med vad en räntefond skulle ge – men samtidigt mindre än vad en investering i en aktiefond skulle resultera i. Att spara i blandfonder passar dig som vill ha en normal risk då du får ta del av börsens upp- som nedgångar.

Samtidigt är det inte lika riskfyllt som om du skulle ha investerat i en ren aktiefond. Räntesparandets trygga säkerhet och aktiesparandets fina möjligheter till en bra avkastning är kombinerat i blandfonden. Ju fler aktier du har desto större risk innebär det dock. Å andra sidan har du då samtidigt större chans till en högre avkastning. Om du väljer att spara i en blandfond i till exempel en bank får du också fördelen att du kan tjäna mer pengar, samtidigt som det är ett tryggt ställe att förvara besparingarna på.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen