Spara i hedgefonder

När du väljer att investera och börja spara i hedgefonder kommer du snart upptäcka att hedgefonder likaväl kan fungera som en typ av komplement till aktie- och räntefonder i din sparportfölj. Hedgefonderna har ett mindre samband med hur utvecklingen råder på aktie- och räntemarknaderna, vilket betyder att din portfölj får en lite bättre riskspridning.

Syftet med hedgefonder är att värdefall av kapitalet ska undvikas genom att skydda kapitalet. Man skyddar kapitalet genom att få till en bra avkastning som inte är beroende av hur den allmänna marknadsutvecklingen ter sig.

Hedgefonden placerar fonder från ett flertal marknader för att förhindra att du ska förlora stora mängder pengar. Om du till exempel har investeringar i en IT-fond ska du inte förlora stora summor pengar om en IT-krasch skulle inträffa.

Det är dock inte spiksäkert att det fungerar i praktiken som i teorin och självklart finns det hedgefonder som är mer riskfyllda än andra. Samtidigt är det få alternativ för sparande som är så säkra och lukrativa som när du sparar i hedgefonder då risken för att förlora stora summor minskar betydligt.


Välkommen

Välkommen till turnpoint.se, en sajt om föregande. Vi hoppas att du hittar vad du söker!

Senaste inläggen